Toeristenbelasting

In de gemeente Noordwijk en Lisse moet u toeristenbelasting betalen als u tegen vergoeding overnachtingen aanbiedt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan overnachtingen in een hotel, een Bed & Breakfast, een recreatiewoning of op een camping. De gemeente heft toeristenbelasting omdat degenen die overnachten tijdens hun verblijf profiteren van de lokale voorzieningen. U kunt deze belasting doorberekenen aan degene die bij u overnacht.

Als u tegen vergoeding overnachtingen aanbiedt, bent u verplicht hiervan aangifte te doen. Voor meer informatie kunt u mailen of bellen naar de gemeente.

Voor de berekening van de aanslag is van belang: het aantal personen dat u in een jaar hebt ontvangen, hun verblijfsduur en het aantal verblijfsplaatsen (zoals het aantal bedden in uw hotel of het aantal staanplaatsen op uw camping).

De hoogte van de aanslag wordt berekend aan de hand van de door u geleverde gegevens en de tarieven die door de gemeenteraad zijn vastgesteld. De aanslag kan in bepaalde gevallen forfaitair worden vastgesteld.

Tarieven

Bezwaar maken

Bent u het niet eens met de aanslag,  dan kunt u binnen 6 weken na de dagtekening van het aanslagbiljet bezwaar maken.

Online bezwaar maken

Via onderstaande knop is het mogelijk online bezwaar te maken. Hou uw DigiD code en aanslagnummer bij de hand. Deze zijn nodig voor het invullen.

Direct bezwaar maken

Verordeningen