Berichtenbox van MijnOverheid, de mogelijkheden en voordelen

Scroll naar

Al enige tijd bieden de gemeenten Lisse, Noordwijk en Teylingen de inwoners de mogelijkheid om de aanslag-/beschikkingsbiljetten en het taxatieverslag via MijnOverheid te ontvangen. Het doel van de gemeenten is de digitale dienstverlening aan hun inwoners te vergroten. In de toekomst worden steeds meer producten aangeboden via de Berichtenbox van MijnOverheid. De voordelen van de Berichtenbox zijn onder meer de volgende:

  • De aanslag-/beschikkingsbiljetten kunt u altijd en overal inzien. 
  • U hoeft geen aanvraag meer te doen voor een taxatieverslag. Deze is direct in de Berichtenbox raadpleegbaar.
  • Het is veilig. Alleen u kunt bij uw gegevens, omdat u moet inloggen met uw DigiD.
  • De aanslag-/beschikkingsbiljetten zijn zeker op tijd.
  • Al uw overheidspost vindt u bij elkaar en is makkelijk terug te vinden.
  • Hoe meer mensen zich aanmelden hoe minder papier er gedrukt en verstuurd wordt. Dat is kostenbesparend en goed voor het milieu.

Als u uw aanslag-/beschikkingsbiljet en taxatieverslag voortaan digitaal wilt ontvangen, moet u zich registeren voor de Berichtenbox op MijnOverheid. Hiervoor heeft u dus DigiD nodig. Na de registratie kunt u direct gebruikmaken van de Berichtenbox. De overheidsorganisaties die aangesloten zijn op de Berichtenbox vindt u onder Instellingen. Controleer na uw registratie of Belastingen Bollenstreek is aangevinkt. Zo niet, plaats dan het vinkje en klik onderaan de pagina op ‘bewaren’. U ontvangt een e-mail zodra uw aanslagbiljet in de Berichtenbox klaarstaat. Hiervoor moet u wel uw e-mailadres registreren op de pagina Instellingen.

Als u zich niet registreert voor de berichtenbox, dan ontvangt u uw aanslag-/beschikkingsbiljet automatisch per post.