Kwijtschelding

Moet u rondkomen van een laag inkomen en is uw vermogen beperkt? Dan komt u misschien in aanmerking voor kwijtschelding. 

Online kwijtschelding aanvragen (DigiD)

U kunt kwijtschelding aanvragen voor de volgende belastingsoorten:

  • onroerende-zaakbelastingen;
  • roerende-zaakbelastingen;
  • afvalstoffenheffing (alleen de vaste jaartarieven);
  • rioolheffing (alleen de vaste jaartarieven);
  • hondenbelasting voor de 1e hond in de gemeente Noordwijk.

Gemeente Lisse verleent geen kwijtschelding voor de hondenbelasting.

U kunt online kwijtschelding aanvragen (DigiD). Is het voor u niet mogelijk om de kwijtschelding online aan te vragen? Dan kunt u het kwijtscheldingsformulier (pdf) downloaden, invullen en per post sturen naar Belastingen Bollenstreek.

Bij de beoordeling van uw kwijtscheldingsverzoek houdt de gemeente rekening met uw inkomen, uitgaven en bezittingen. Komt u niet in aanmerking voor kwijtschelding en heeft u nog geen automatische incasso aangevraagd? Dan kunt u online automatische incasso aanvragen (DigiD). Kijk voor meer informatie op de pagina Belasting betalen.

Verkorte kwijtschelding

Let op! Het onderstaande online formulier kunt u alleen gebruiken als u van ons een brief heeft ontvangen, waarin wordt aangegeven dat u afgewezen bent voor de automatische kwijtschelding op basis van vermogen en/of auto.

Online verkorte kwijtschelding aanvragen (DigiD)

U kunt ook een betalingsregeling aanvragen. Hiervoor dient u een e-mail te sturen. Vermeld in uw e-mail alstublieft uw burgerservicenummer (BSN), uw geboortedatum en het aanslagnummer. Op de pagina Contact vindt u meer contactinformatie over de e-mailadressen.