Rioolheffing

U betaalt rioolheffing als u eigenaar bent van een perceel dat direct of indirect is aangesloten op de gemeentelijke riolering voor de afvoer van afval-, hemel-, of grondwater en/of gebruiker bent van een perceel van waaruit direct of indirect afvalwater wordt afgevoerd op de gemeentelijke riolering. 

Met dit geld bekostigt de gemeente de kosten voor inzameling, transport en zuivering van afvalwater. Ook de kosten voor het beheer van hemelwater en grondwater worden gedekt door de rioolheffing.

Gemeente Lisse

In de gemeente Lisse betaalt alleen de gebruiker van een perceel rioolheffing. De heffing bestaat uit een vast bedrag.

Gemeente Noordwijk

In de gemeente Noordwijk betaalt de eigenaar van een perceel dat (in)direct aangesloten is op de gemeentelijke riolering een vast bedrag voor rioolheffing. Als er alleen een aansluiting aanwezig is voor de afvoer van hemel- of grondwater wordt er een lager tarief betaald.

De gebruiker van een perceel betaalt alleen rioolheffing als er vanuit het perceel meer dan 300 m³ afvalwater op de gemeentelijke riolering wordt afgevoerd. 

Gemeente Teylingen

In de gemeente Teylingen betaalt alleen de gebruiker van een perceel rioolheffing. De heffing bestaat uit een vast bedrag voor de eerste 300 m³ afgevoerd water en eventueel een vast bedrag per m³ voor iedere m³ afgevoerd water boven de 300 m³.

Belastingen Bollenstreek

Bezoekadressen (ALLEEN VOOR FORMULIEREN)

 • Gemeente Lisse
  Gemeentehuis Lisse
  Heereweg 254
  Lisse
 • Gemeente Noordwijk
  Gemeentehuis Noordwijk
  Voorstraat 42
  Noordwijk
 • Gemeente Teylingen
  Gemeentekantoor Teylingen
  Wilhelminalaan 25
  Sassenheim

Zo betaalt u rioolheffing:

 • De gemeente stuurt u elk jaar een aanslag-/beschikkingsbilljet waarop de aanslag rioolheffing is vermeld. De betaaltermijnen staan op het aanslagbiljet. U kunt kiezen voor betaling in één keer of via automatische incasso. Het machtigingsformulier kunt u downloaden bij de informatie over automatische incasso op deze website.

U kunt binnen 6 weken bezwaar maken tegen de aanslag voor de rioolheffing.

Online bezwaar maken

U kunt online bezwaar maken. Houd uw DigiD en aanslagnummer bij de hand. Deze zijn nodig voor het invullen.

Direct digitaal bezwaar maken

Deze belasting wordt in de gemeenten Lisse, Noordwijk en Teylingen geheven.

Belastingen Bollenstreek

Adresgegevens

Toon op de kaart Postbus 330 
2200 AH Noordwijk

+31 (0)71 36 60 255

belastingenbollenstreek.nl