Teruggave van belastingen en heffingen

Gaat u verhuizen en heeft u de aanslag gemeentelijke belastingen al voor het hele jaar betaald? Dan kan het zijn dat u een gedeelte van de afvalstoffenheffing, rioolheffing (gemeente Noordwijk, alleen gebruikersdeel) en/of hondenbelasting terugkrijgt. De teruggave wordt berekend naar het aantal overgebleven hele maanden in het jaar.

In de volgende gevallen kunt u recht hebben op teruggave van belasting:

U vertrekt uit de gemeente

Gaat u in een andere gemeente wonen, dan kunt u recht hebben op gedeeltelijke teruggave van de afvalstoffenheffing, rioolheffing (gemeente Noordwijk, alleen gebruikersdeel) en eventueel hondenbelasting. In de nieuwe gemeente moet u deze belastingen weer gaan betalen. Het is van belang dat u zich meteen in uw nieuwe gemeente laat inschrijven. Alleen dan worden de aanslagen automatisch verminderd.

U verhuist binnen de gemeente

Verhuist u binnen de gemeente, dan krijgt u meestal geen rioolheffing, afvalstoffenheffing of hondenbelasting terug. U neemt de aanslagen van uw oude adres namelijk mee naar uw nieuwe adres. Verhuist u naar een verzorgings- of verpleeghuis of gaat u bij iemand anders inwonen, dan krijgt u wel belasting terug. Gaat u voor het eerst zelfstandig wonen, dan moet u over de resterende maanden van het jaar alsnog betalen.

Uw hond overlijdt of u verkoopt uw hond

Bij overlijden of verkoop van de hond kunt u schriftelijk om ontheffing van de hondenbelasting vragen. Gebruik daarvoor het afmeldformulier hondenbelasting die u kunt downloaden, invullen en vervolgens aan Belastingen Bollenstreek kunt sturen.

Belastingen Bollenstreek

Bezoekadressen (ALLEEN VOOR FORMULIEREN)

 • Gemeente Lisse
  Gemeentehuis Lisse
  Heereweg 254
  Lisse
 • Gemeente Noordwijk
  Gemeentehuis Noordwijk
  Voorstraat 42
  Noordwijk
 • Gemeente Teylingen
  Gemeentekantoor Teylingen
  Wilhelminalaan 25
  Sassenheim

Teruggave geldt alleen voor afvalstoffenheffing, rioolheffing en hondenbelasting.

Belastingen Bollenstreek

Adresgegevens

Toon op de kaart Postbus 330 
2200 AH Noordwijk

+31 (0)71 36 60 255

belastingenbollenstreek.nl