Berichtenbox van MijnOverheid, de mogelijkheden en voordelen

Al enige tijd bieden de gemeenten Lisse, Noordwijk en Teylingen hun inwoners de mogelijkheid om de aanslag-/beschikkingsbiljetten en taxatieverslagen via MijnOverheid te ontvangen. Het doel van de gemeenten is de digitale dienstverlening aan hun inwoners te vergroten. In de toekomst worden steeds meer producten aangeboden via de Berichtenbox van MijnOverheid.

Voordelen Berichtenbox

De voordelen van de Berichtenbox zijn onder andere:

  • Jouw aanslag-/beschikkingsbiljet kun je altijd en overal bekijken. 
  • Je hoeft geen aanvraag meer te doen voor een taxatieverslag. Deze is direct in de Berichtenbox te bekijken.
  • Het is veilig. Alleen jij kan bij jouw gegevens, omdat je moet inloggen met jouw DigiD.
  • Het aanslag-/beschikkingsbiljet is zeker op tijd.
  • Al jouw overheidspost vind je bij elkaar en is makkelijk terug te vinden.
  • Hoe meer mensen zich aanmelden, hoe minder papier er gedrukt en verstuurd wordt. Dat is kostenbesparend en goed voor het milieu.

Registreren voor de Berichtenbox

Wil je jouw aanslag-/beschikkingsbiljet en taxatieverslag voortaan digitaal ontvangen? Dan moet je jezelf registeren voor de Berichtenbox op MijnOverheid. Hiervoor heb je dus jouw DigiD nodig. Na de registratie kan je direct gebruikmaken van de Berichtenbox.

De overheidsorganisaties die aangesloten zijn op de Berichtenbox vind je onder ‘Instellingen’. Controleer na jouw registratie of Belastingen Bollenstreek is aangevinkt. Zo niet, plaats dan het vinkje en klik onderaan de pagina op ‘bewaren’. Je ontvangt een e-mail zodra jouw aanslagbiljet in de Berichtenbox klaarstaat. Hiervoor moet je wel jouw e-mailadres registreren op de pagina ‘Instellingen’.

Geen registratie

Als je jezelf niet registreert voor de Berichtenbox, dan ontvang je jouw aanslag-/beschikkingsbiljet automatisch per post.