Taxatieverslag opvragen

Een taxatieverslag kan je opvragen om te beoordelen of de WOZ-waarde van jouw woning klopt. Of van jouw niet-woning, zoals een kantoor, winkel enzovoort. Heb je jezelf aangemeld op de Berichtenbox van MijnOverheid? Dan kan je daar het taxatieverslag van jouw woning bekijken.

Online een taxatieverslag opvragen via mijn.overheid.nl (DigiD) 

Het taxatieverslag

Het taxatieverslag voor woningen laat 3 verkochte woningen zien die het meest lijken op jouw woning (referentiewoningen). Meestal zijn er niet 3 precies dezelfde woningen in de directe omgeving verkocht. De taxateur kijkt dan naar vergelijkbare woningen van een ander type of in een andere buurt.

WOZ-waarde

De taxateur gaat voor de WOZ-waarde van jouw woning trouwens niet alleen uit van de verkoopcijfers van de woningen in het taxatieverslag. Hij neemt alle beschikbare verkoopcijfers in de gemeente bij de waardebepaling mee.

Niet-woningen

Het taxatieverslag voor niet-woningen geeft de afzonderlijke onderdelen van de taxatie weer.

Opvragen

Heb je jezelf niet aangemeld op de Berichtenbox van MijnOverheid? Of wil je een taxatieverslag van een niet-woning? Dan kan je op verschillende manieren een taxatieverslag opvragen (als de WOZ-beschikking op jouw naam staat):