Belasting betalen

Het aanslagbedrag kan je op verschillende manieren betalen.

Betalen via automatische incasso

Via automatische incasso betaal je maandelijks in maximaal 7 termijnen. Belastingen Bollenstreek schrijft het 1e termijnbedrag  2 maanden na dagtekening van de aanslag af. Het gaat om een doorlopende machtiging. Heb je eenmaal een machtiging voor automatische incasso afgegeven? Dan hoef je voor de volgende jaren niet opnieuw een machtiging af te geven.

Voorwaarden

 • Alleen de belastingplichtige zelf kan de gemeente machtigen.
 • Automatische incasso is alleen mogelijk voor:
  • de verzamelaanslag waarop de aanslagen onroerende-zaakbelastingen, roerende-zaakbelastingen, afvalstoffenheffing, hondenbelasting en rioolheffing zijn vermeld
  • de aanslag precariobelasting (vanaf belastingjaar 2024).
  • de aanslag forensenbelasting (vanaf belastingjaar 2024).
 • Voor bedrijven geldt, dat automatische incasso alleen mogelijk is als het totaalbedrag minder is dan € 5.000,-.

Online automatische incasso aanvragen, wijzigen of stoppen (DigiD)

Online automatische incasso aanvragen voor bedrijven (eHerkenning)

Is het voor jou niet mogelijk het online formulier in te vullen? Dan kan je het onderstaande pdf-formulier van jouw gemeente downloaden, invullen en per post sturen naar Belastingen Bollenstreek. Verstuur het formulier binnen 2 weken na dagtekening van het ontvangen biljet retour. Let op! Een niet ondertekend formulier kunnen wij niet verwerken.

Gemeente Lisse

Gemeente Noordwijk

Gemeente Teylingen

Betalen met een QR-code

Via een QR-code betaal je het hele aanslagbedrag in 1 keer. Er staat géén QR-code op het aanslagbiljet als je de gemeente hebt gemachtigd het belastingbedrag via automatische incasso af te schrijven. In de volgende gevallen kan je met een QR-code betalen:

 • Als je het aanslagbiljet in jouw Berichtenbox van MijnOverheid ontvangt. Je kan de QR-code op het aanslagbiljet aanklikken en daarna met iDEAL betalen.
 • Als je het aanslagbiljet per post ontvangt. Je kan de QR-code op het aanslagbiljet inscannen en daarna met iDEAL betalen.

De 1e manier is het meest simpel. Wij adviseren jou als Belastingen Bollenstreek dan ook om je aan te melden op MijnOverheid. Het is overzichtelijk en veilig. Alleen jij kan bij jouw gegevens met jouw DigiD. Je kan jouw aanslagen en WOZ-beschikkingen dan altijd en overal bekijken. Ook is dit goed voor het milieu, omdat wij dan minder papier gebruiken.

Betalen via internetbankieren of bankoverschrijving

Heb je een biljet ontvangen waarop een QR-code staat? Dan kan je er daarnaast voor kiezen het aanslagbedrag via internetbankieren of een bankoverschrijving te betalen. Zorg er wel voor, dat je het hele aanslagbedrag betaalt voor de laatste vervaldag die op het biljet staat. Zo voorkom je dwanginvordering. Belastingen Bollenstreek geeft géén acceptgiro’s meer.

Heb je een machtiging voor automatische incasso afgegeven? Maar wil je het aanslagbedrag toch eerder betalen? Dan is dat ook mogelijk. Je kan dan via internetbankieren of een bankoverschrijving het hele aanslagbedrag in 1 keer overmaken binnen 2 maanden na de dagtekening van het biljet.

Je kan het aanslagbedrag overmaken met vermelding van het aanslagnummer naar:

 • gemeente Lisse: IBAN-nummer NL54BNGH0285071033
 • gemeente Noordwijk: IBAN-nummer NL34BNGH0285044621
 • gemeente Teylingen: IBAN-nummer NL73BNGH0285120549

Maak je geld over vanuit het buitenland? Vermeld dan ook de BIC-code BNGHNL2G.

Kwijtschelding

Als je het aanslagbedrag niet kan betalen, zijn er mogelijkheden voor kwijtschelding. Kijk voor meer informatie op de pagina Kwijtschelding.