De aanslag betalen veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over de aanslag betalen. Staat jouw vraag er niet bij? Stuur dan een e-mail met jouw vraag of bel met ons. Op de pagina Contact vind je de contactinformatie.

Ik heb een aanslag ontvangen waarop staat dat ik het bedrag binnen 2 maanden moet betalen. Kan ik deze aanslag ook in termijnen betalen?

Je kan de aanslag in 7 termijnen betalen via automatische incasso. Hiervoor moet je een machtiging afgeven. Niet bij iedere heffing is het mogelijk om deze via automatische incasso te betalen. Op de pagina Belasting betalen vind je bij welke heffingen automatische incasso mogelijk is en hoe je een machtiging afgeeft.

Geldt de automatische incasso alleen voor het lopende belastingjaar?

Nee, zolang je de machtiging niet hebt ingetrokken, geldt de machtiging automatische incasso voor alle lopende en volgende belastingjaren. 

Ik ben het niet eens met mijn aanslag en heb een bezwaarschrift ingediend bij de gemeente. Moet ik dan toch deze aanslag betalen?

Ja, je moet de aanslag voor de laatste vervaldatum betalen. Als je uitstel van betaling wilt in verband met jouw bezwaarschrift, dan moet je dat duidelijk in jouw bezwaarschrift aangeven. Je krijgt alleen uitstel van betaling voor dat deel (de belastingsoort) van de aanslag waartegen jouw bezwaar is gericht. Het (eventuele) resterende bedrag moet je op tijd betalen. 

Ik betaal de aanslagen via automatische incasso. Hoe kan ik mijn rekeningnummer wijzigen?

Je kan jouw rekeningnummer online wijzigen. Of schriftelijk door het downloaden van een pdf-formulier en deze per post aan ons te sturen. Op de pagina Belasting betalen vind je hierover informatie. 

Op welk rekeningnummer worden de maandelijkse termijnen van de automatische incasso overgemaakt?

De bedragen worden overgemaakt op het rekeningnummer van de betreffende gemeente:

  • gemeente Lisse: IBAN-nummer NL54BNGH0285071033
  • gemeente Noordwijk: IBAN-nummer NL34BNGH0285044621
  • gemeente Teylingen: IBAN-nummer NL73BNGH0285120549 
Ik heb een aanslag ontvangen waarop de afschrijvingsdata van automatische incasso staan. Kan ik het aanslagbedrag toch in 1 keer betalen?

Ja, je kan het bedrag in 1 keer overmaken naar één van onderstaande rekeningnummers, afhankelijk van jouw gemeente, onder vermelding van het aanslagnummer: 

  • gemeente Lisse: IBAN-nummer NL54BNGH0285071033
  • gemeente Noordwijk: IBAN-nummer NL34BNGH0285044621
  • gemeente Teylingen: IBAN-nummer NL73BNGH0285120549

Maak je geld over vanuit het buitenland? Vermeld dan ook de BIC-code BNGHNL2G.

Ik wil de aanslagen niet meer via automatische incasso betalen. Hoe kan ik het stopzetten?

Je kan de automatische incasso online stopzetten. Of schriftelijk door het downloaden van een pdf-formulier en deze per post aan ons te sturen. Op de pagina Belasting betalen vind je hierover informatie. 

Omdat ik geld wil overmaken vanuit het buitenland wordt er gevraagd naar een BIC-code. Wat is deze code?

Bij het betalen van jouw aanslag moet je de BIC-code BNGHNL2G vermelden. 

Wat gebeurt er met een machtiging voor automatische incasso bij overlijden?

Na een overlijden is de door de overledene afgegeven machtiging nog steeds geldig voor de nog te betalen resterende belasting. Als de rekening is geblokkeerd, kan je als nabestaande een nieuwe machtiging afgeven of zelf het nog openstaande bedrag betalen. Op de pagina Belasting betalen vind je hoe je een machtiging kan afgeven.